Pers berichten

Bredevoort Nieuws 24-10-2016

In de maand Mei  heeft DeMB  ,de Drum en Muziekband Bredevoort,  mee gewerkt aan de  Anjeractie van het Prins  Bernhard cultuurfonds.Om het goede doel van dit fonds  te benadrukken meld  DeMB dat het Prins Bernard cultuurfonds een subsidie aan  DeMB heeft uit gekeerd  om een Baritonsaxofoon te kunnen kopen bij Van der Glas b.v.  in Heerenveen.

2016-08-18-20-14-18

Jan Hinkamp mag dit prachtige instrument gaan bespelen.Nogmaals iedereen, die een bijdrage heeft gedaan aan de  Anjeractie  , hartelijk dank !

Bestuur Drum en Muziekband Bredevoort.

 

DRUMBAND BREDEVOORT SCHRIJFT GESCHIEDENIS!                    5-11-2016.

Op zaterdag 5 november heeft Drumband Bredevoort, onderdeel van DeMB, onder de bezielende leiding van dirigent Kevin Tolkamp, deelgenomen aan het podiumconcours in Hoogeveen. Dat er geschiedenis geschreven zou worden stond vooraf al vast. Aangezien dit het 2de concours van de drumband was,  zou òf de laagste òf de hoogste score ooit behaald worden…

Na maandenlang repeteren (sorry buren) zaten de partituren er goed in, desondanks was het zaak de zenuwen in bedwang te houden. Na het opbouwen van de instrumenten was er 30 minuten tijd om de drie arrangementen aan de jury en het beperkt opgekomen publiek ten gehore te brengen. Na afloop waren er gemengde gevoelens: muzikaal klonk het met vlagen alleraardigst, er waren echter ook een aantal schoonheidsfoutjes. De geschatte scores van de muzikanten varieerden tussen de 81 en 86 (van de 100 te behalen ) punten.

Na een paar uur wachten was het moment daar, de uitslag: 90.33! Een ongekend hoge score, waarmee behalve een “eerste prijs met onderscheiding”, ook een promotie naar de 2de divisie is behaald. Een leuk detail is dat de regerend Nederlands Kampioen in de 3de divisie ook deelnam en “slechts” 88 punten scoorde. De kans is aannemelijk (afhankelijk van scores op andere concoursen) dat Drumband Bredevoort nu zèlf uitgenodigd gaat worden voor het NK podiumconcours…

Via deze weg willen we onze sponsoren Johan Oonk Hoveniers, Rini en Paula te Kulve van ’t Grachthuys bedanken voor de prachtige blouses die zij beschikbaar hebben gesteld en Leonie Siebelink voor de opdruk.

4-2-2017

Drumband Bredevoort behaalt eerste prijs op het NK podium concours.         Nadat de drumband in november een goed resultaat had geboekt op het concours in Hoogeveen en daarmee een uitnodiging voor het Nederlands kampioenschap binnen sleepte was het afgelopen zaterdag zover. In alle vroegte werd er ‘s ochtends afgesproken bij het grachthuys om vanuit daar te vertrekken naar Oosterhout. Doordat het vroeg was moet een ieder nog wat wakker worden maar al snel zat de sfeer er goed in. Na een rit van ongeveer twee uur kwamen de borden van Oosterhout in zicht en daarmee ook de eerste zenuwen voor het optreden. Door de strakke planning van de organisatie was alles gekaderd, het uitpakken van de spullen, waar de spullen mochten staan, wanneer je op kon gaan bouwen en helaas was er geen tijd om in te spelen. Toch begon de drumband vol met goede moed aan het eerste stuk, tot halverwege verliep dit vlekkeloos waarna er echter toch de eerste foutjes naar boven kwamen. Dit was ook van toepassing op de andere stukken echter was iedereen, inclusief dirigent Kevin Tolkamp, tevreden over het vertoonde spel. Na het optreden werd er dan ook geproost op de prestatie ongeacht de uitslag! Toch kwam het moment van de uitslag uiteindelijk, hier kreeg Drumband Bredevoort te horen dat het met 83,00 punten de vijfde score had behaald van de derde divisie. Echter speel je als ensemble een concours vooral voor jezelf en daarom is er nog een andere richtlijn binnen de prijzen, bij een score van 80,00 of hoger dwing je namelijk een promotie af naar een hogere divisie, dit wordt gerekend als een eerste prijs. Hierdoor heeft de drumband ondanks dat het de vijfde score haalde toch een promotie naar de tweede divisie en een eerste prijs binnen gesleept een prachtige uitslag op een concours waar het niveau erg hoog lag. Deze uitslag werd door alle leden goed gevierd en het werd dan ook nog een gezellig middag, avond en nacht. Daarnaast worden ook alle sponsoren bedankt voor hun bijdragen, zonder deze bedrijven was het niet gelukt dit alles voor elkaar te krijgen. Cafe Misterpoort, Meubelzaak Betting, Autobedrijf Honda ten bruin, Installatiebedrijf Voltman, Schildersbedrijf Wensink, Assurantiekantoor Boom, Rijschool Kamink, Autobedrijf Tiggeloven, I phone Repair Service, Hoveniersbedrijf M Graven, Klein Nibbelink, Prinzen Sloopwerken, Hovenier J.Oonk en Bertus ten Harkel met buurt. Ook willen we Gerrit Luiten bedanken voor het gebruiken van de aanhanger en Werktuigenvereniging Barlo bedankt voor de busjes!