Nieuws

22-05-2018

Schik op de boerderij met de jeugd van DEMB en Brevolk!

Afgelopen zaterdag zijn de aanstormende muziek en volleybal talenten uit Bredevoort samen een dagje naar de boerderij geweest. Volleyballen en muziek maken was er echter niet bij, het is namelijk hard werken op de boerderij. Gelukkig hadden de kids al snel door dat hard werken helemaal niet zo vervelend is, als je maar goed met elkaar samen werkt!

En samenwerken dat deden ze. Team Geit, Koe, Varken en Schaap namen het de hele middag tegen elkaar op. Koe melken, spijkerbroek hangen, skelteren, hoefijzer gooien, gewicht van een kalfje raden, touwtrekken, er stond van alles op het programma. De een was nog fanatieker dan de ander, maar alles met een glimlach op het gezicht.

Om na al dat harde werken weer een beetje aan te sterken had boer Hansie ondertussen de bbq aangezet. Hamburgers, frikandellen, worst, slaatje, stokbrood, ei, komkommer, tomaat, er was voor iedereen meer dan genoeg om weer aan te sterken voor de laatste en alles beslissende ronde. En hoe kan het ook anders; een dagje boerderij is natuurlijk geen dagje boerderij zonder boerengolf.

Tussen de paarden en de koeien (en vooral de koeienflatsen) werd de bal met een klomp van het ene naar het andere weiland geslagen. Dit moest in zo weinig mogelijk slagen gebeuren om nog kans te maken op de eretitel “Boer(in) van de dag”. Toen ook dit klusje geklaard was mocht de jury aan de bak. Rekenen, rekenen en nog eens rekenen. Voor de zekerheid nog een keer extra rekenen omdat het zo spannend was, maar het klopte toch echt: Team Geit mag zich Boer en/of Boerin van de dag noemen, gefeliciteerd!

Rest ons na een leuke en gezellige dag nog het bedanken van de familie Hoefman. Heel erg bedankt, we hebben erg veel schik gehad op jullie boerderij!

21-04-2018

DeMB houdt OPEN repetities! Voor jong en oud!

Op woensdag 25 en donderdag 26 april houdt muziekvereniging DeMB OPEN repetities. Schroom niet en kom één van deze avonden eens binnen wandelen bij DeMB!
De OPEN repetities beginnen beide dagen om 19.00 uur in het ’t Grachthuys.

Op woensdag bent u welkom bij de band. Iedereen die belangstelling heeft voor muziek mag komen kijken en luisteren. Deze avond is vooral bedoeld voor kinderen en volwassenen die graag een instrument zouden willen leren bespelen. Er zullen deze avond ook jeugdleden meedoen en alle verschillende instrumenten zijn te zien en te horen. De kinderen op de basisschool van de groepen 3,4 en 5 hebben op school vier muzieklessen gehad. Waarschijnlijk zijn ze hierdoor enthousiast geworden! En willen ze graag een instrument leren bespelen. De ouders weten allemaal hoe goed het is voor de ontwikkeling van een kind om muziek te leren maken. Dus één en één is twee! Het is ook de bedoeling dat de kinderen deze avond samen met de ouders komen kijken, naar wat de mogelijkheden zijn.
Maar er zijn ongetwijfeld ook volwassenen die graag een instrument willen leren bespelen, of die hun oude hobby weer op willen pakken. DeMB heeft een leuke band die vlotte muziek maakt. De band bestaat uit een vaste groep van trouwe leden die plezier hebben in het maken van muziek! Maar er kunnen natuurlijk altijd nieuwe leden bij. Graag zelfs!

Op de donderdagavond is de open repetitie van de drumband. Hier zullen ook eerst de leerlingen beginnen. Er zullen veel verschillende slagwerkinstrumenten te zien en te horen zijn. En je mag ook vast wel zelf wat instrumenten uitproberen!

Informatie inwinnen kan altijd! Tot dan!

24-10-2016

Bredevoort Nieuws

In de maand Mei  heeft DeMB, Drum- en Muziekband Bredevoort,  meegewerkt aan de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Om het goede doel van dit fonds te benadrukken meldt DeMB dat het Prins Bernard Cultuurfonds een subsidie aan DeMB heeft uitgekeerd om een baritonsaxofoon te kunnen kopen bij Van der Glas b.v.  in Heerenveen.

2016-08-18-20-14-18

Jan Hinkamp mag dit prachtige instrument gaan bespelen. Nogmaals iedereen, die een bijdrage heeft gedaan aan de Anjeractie, hartelijk dank !

Bestuur Drum en Muziekband Bredevoort.

5-11-2016

DRUMBAND BREDEVOORT SCHRIJFT GESCHIEDENIS!

Op zaterdag 5 november heeft Drumband Bredevoort, onderdeel van DeMB, onder de bezielende leiding van dirigent Kevin Tolkamp, deelgenomen aan het podiumconcours in Hoogeveen. Dat er geschiedenis geschreven zou worden stond vooraf al vast. Aangezien dit het 2de concours van de drumband was,  zou òf de laagste òf de hoogste score ooit behaald worden…

Na maandenlang repeteren (sorry buren) zaten de partituren er goed in, desondanks was het zaak de zenuwen in bedwang te houden. Na het opbouwen van de instrumenten was er 30 minuten tijd om de drie arrangementen aan de jury en het beperkt opgekomen publiek ten gehore te brengen. Na afloop waren er gemengde gevoelens: muzikaal klonk het met vlagen alleraardigst, er waren echter ook een aantal schoonheidsfoutjes. De geschatte scores van de muzikanten varieerden tussen de 81 en 86 (van de 100 te behalen ) punten.

Na een paar uur wachten was het moment daar, de uitslag: 90.33! Een ongekend hoge score, waarmee behalve een “eerste prijs met onderscheiding”, ook een promotie naar de 2de divisie is behaald. Een leuk detail is dat de regerend Nederlands Kampioen in de 3de divisie ook deelnam en “slechts” 88 punten scoorde. De kans is aannemelijk (afhankelijk van scores op andere concoursen) dat Drumband Bredevoort nu zèlf uitgenodigd gaat worden voor het NK podiumconcours…

Via deze weg willen we onze sponsoren Johan Oonk Hoveniers, Rini en Paula te Kulve van ’t Grachthuys bedanken voor de prachtige blouses die zij beschikbaar hebben gesteld en Leonie Siebelink voor de opdruk.

4-2-2017

Drumband Bredevoort behaalt eerste prijs op het NK podium concours.

Nadat de drumband in november een goed resultaat had geboekt op het concours in Hoogeveen en daarmee een uitnodiging voor het Nederlands kampioenschap binnen sleepte was het afgelopen zaterdag zover. In alle vroegte werd er ‘s ochtends afgesproken bij het grachthuys om vanuit daar te vertrekken naar Oosterhout. Doordat het vroeg was moet een ieder nog wat wakker worden maar al snel zat de sfeer er goed in. Na een rit van ongeveer twee uur kwamen de borden van Oosterhout in zicht en daarmee ook de eerste zenuwen voor het optreden. Door de strakke planning van de organisatie was alles gekaderd, het uitpakken van de spullen, waar de spullen mochten staan, wanneer je op kon gaan bouwen en helaas was er geen tijd om in te spelen. Toch begon de drumband vol met goede moed aan het eerste stuk, tot halverwege verliep dit vlekkeloos waarna er echter toch de eerste foutjes naar boven kwamen. Dit was ook van toepassing op de andere stukken echter was iedereen, inclusief dirigent Kevin Tolkamp, tevreden over het vertoonde spel. Na het optreden werd er dan ook geproost op de prestatie ongeacht de uitslag! Toch kwam het moment van de uitslag uiteindelijk, hier kreeg Drumband Bredevoort te horen dat het met 83,00 punten de vijfde score had behaald van de derde divisie. Echter speel je als ensemble een concours vooral voor jezelf en daarom is er nog een andere richtlijn binnen de prijzen, bij een score van 80,00 of hoger dwing je namelijk een promotie af naar een hogere divisie, dit wordt gerekend als een eerste prijs. Hierdoor heeft de drumband ondanks dat het de vijfde score haalde toch een promotie naar de tweede divisie en een eerste prijs binnen gesleept een prachtige uitslag op een concours waar het niveau erg hoog lag. Deze uitslag werd door alle leden goed gevierd en het werd dan ook nog een gezellig middag, avond en nacht. Daarnaast worden ook alle sponsoren bedankt voor hun bijdragen, zonder deze bedrijven was het niet gelukt dit alles voor elkaar te krijgen. Cafe Misterpoort, Meubelzaak Betting, Autobedrijf Honda ten bruin, Installatiebedrijf Voltman, Schildersbedrijf Wensink, Assurantiekantoor Boom, Rijschool Kamink, Autobedrijf Tiggeloven, I phone Repair Service, Hoveniersbedrijf M Graven, Klein Nibbelink, Prinzen Sloopwerken, Hovenier J. Oonk en Bertus ten Harkel met buurt. Ook willen we Gerrit Luiten bedanken voor het gebruiken van de aanhanger en Werktuigenvereniging Barlo bedankt voor de busjes!